وظیفه اصلی رشته علوم آزمایشگاهی شناخت علل ایجاد بیماریهای مختلف و عوامل ایجاد كننده آنها میباشد. ابزاری كه در تشخیص و درمان بیماریهای مختلف بكار میرود تحت عنوان پاراكلینیك میباشد كه میتوان به رشتههایی از قبیل رادیولوژی، رشتههای توان بخشی و پرستاری اشاره كرد.
در این رشته میتوان به نكته مهمّی اشاره كرد و آن آزمایشگاههای مجهز است كه طی سالهای اخیر توسط بخش دولتی و خصوصی گسترش یافته و زمینه مناسبی را برای اشتغال در این رشته فراهم نموده در حال حاضر این رشته در دو مقطع كاردانی و كارشناسی ناپیوسته در اغلب دانشگاههای علوم پزشكی كشور دانشجو میپذیرد.
در پایان قابل ذكر است كه این رشته به دلیل نیاز به امكانات و وسائل، یكی از رشتههای پرهزینه است. البته در دانشگاه های علوم پزشكی كشور، اغلب وسائل و امكانات در اختیار دانشجویان قرار میگیرد.
از آنجا كه مهمترین محل اشتغال فارغالتحصیلان این رشته، آزمایشگاههای تشخیص طبی است، به معرفی بخشهای مختلف یك آزمایشگاه تشخیص طبی پرداخته میشود.
بخشهای موجود در یك آزمایشگاه تشخیص طبی عبارتند از:
-بخش پذیرش و جواب دهی.
- بخش نمونه برداری.
- بخش بیوشیمی.
- بخش هماتولوژی و بانك خون.
- بخش میكروب شناسی و قارچ شناسی.
- بخش انگل شناسی و ادرار.
-بخش هورمون شناسی.
- بخش سم شناسی و گازهای خونی.
- بخش پاتولوژی و ستیولوژی.
- بخش ایمونولوژی.
درباره تأسیس آزمایشگاه تشخیص پزشكی گفتنی است كه درحال حاضر بر اساس مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، كسانی حق تأسیس آزمایشگاه تشخیص پزشكی دارند كه در یكی از رشتههای پاتولوژی یا علوم آزمایشگاهی دارای درجه دكترای حرفهای باشند.
كسانی كه دارای تخصص پاتولوژی هستند افرادی هستند كه دارای درجه دكترای حرفهای پزشكی هستند و افراد دیگر كه دارای درجه دكترای حرفهای علوم آزمایشگاهی یا آزمایشگاه بالینی هستند، افرادی هستند كه در گذشته در رشتههای مختلف پزشكی مثل باكتری شناسی، بیهوشی و. . . تحصیل كردهاند و اكنون تحصیلاتی در حد دكتری دارند و یا كسانی هستند كه در گذشته در رشته علوم آزمایشگاهی مدرك دكترای حرفهای گرفتهاند.
این رشته از نظر كاربرد و بازاركار، یكی از رشتههای خوب گروه پزشكی است. زیرا با توجه به توسعه و اهمیت امر بهداشت و زمینه مناسب كاری، اغلب فارغالتحصیلان این رشته به راحتی وارد بازاركار میشوند. ار و تحصیل در این رشته به دلیل خطر بالای آلودگی محیط آزمایشگاهها نیازمند توجه و دقت بالائی است.
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2